3 tips om je opbrengsten uit verhuur te verhogen

17/11/2017 - Noor Shaikh

De meeste equipment dealers zijn zich in de afgelopen jaren bewust geworden van de trend dat het huren van materieel steeds populairder is geworden en nog steeds wint aan terrein. De grote vraag is dus: "Is jouw organisatie in staat om mee te gaan in deze trend en de winstgevendheid te vergroten?" Laat ik eerst een beeld schetsen van hoe de traditionele of handmatige bedrijfsprocessen voor verhuur momenteel werken bij de meeste dealerorganisaties.

De ouderwetse manier

Verhuurafdelingen ontvangen iedere dag diverse aanvragen per telefoon en e-mail, de vertegenwoordiger noteert de eisen die de klant stelt aan de equipment, op welke termijn de objecten benodigd zijn en waar deze moet worden afgeleverd. Meestal wordt pas na het contact met de klant vastgesteld dat het huurobject dat ze nodig hebben al is verhuurd of beschikbaar is op een andere locatie, waardoor niet aan de levertijd kan worden voldaan. In sommige gevallen wordt dan gekozen voor inhuur bij een derde partij om aan de verwachtingen van de klant te voldoen.

Een ander veel voorkomend probleem zit in de periodieke facturatie bij verhuur. Om dit handmatig bij te houden is lastig, tijdrovend en met een verhoogde kans op fouten. Het komt vaak voor dat de equipment langer bij de klant blijft dan initieel is overeengekomen, onderhoud niet goed bij wordt gehouden en dat er geen volledig inzicht is in hoeveel omzet elk object genereert.

Succes verzekerd!

In deze blog geef ik een aantal tips die zijn afgeleid van de softwarefunctionaliteiten van Dysel’s Equipment Life Cycle-oplossing. Hiermee kun je de winstgevendheid van jouw bedrijf aanzienlijk verhogen en de verhuurafdeling efficiënter maken.

1. Real-time equipment management:

Stel je voor dat je over nauwkeurige, real-time gegevens beschikt van je verhuurvloot. Wanneer jouw vertegenwoordigers een aanvraag ontvangen voor het huren van equipment kunnen zij de status van alle objecten op alle locaties bekijken, alsmede telematicagegevens en informatie over de klant. Binnen een paar klikken kunnen ze de aanvraag omzetten in een contract. Bovendien kun je de monteur in de buitendienst sturen om de equipment op locatie bij de klant te repareren en werkorders of facturen real-time openen. Indien inhuur bij een derde partij nodig is zal het systeem de huurmarge berekenen en het materiaal volgen zoals dat ook met jouw eigen verhuurobjecten gebeurt.

2.Geoptimaliseerd gebruik van equipment:

De meest uitdagende situatie waarmee jouw financiële afdeling te maken heeft is voorraadbeheer, omdat dit de cashflow verstoort. Equipment life cycle verbetert het inzicht in jouw eigen business en in jouw klanten. Je kunt KPI's van jouw objecten monitoren, betere beslissingen nemen over de voorraad, onderdelen en onderhoud. Met de ingebouwde business intelligence kun je trends identificeren aangaande de verkoop en verhuur van objecten, zodat je nauwkeurige prognoserapporten kunt opstellen en weloverwogen investeringsbeslissingen kunt nemen.

3.Geautomatiseerde facturatie:

In het automatiseren van al jouw verhuurfacturen heb je de keuze om facturen iedere dag of periodiek te versturen. Je kunt ook tarieven instellen op het niveau van een individuele klant of een kortingstarief voor jouw vaste klanten instellen. Je ontvangt meldingen wanneer objecten uit contract lopen of wanneer ze onderhoud nodig hebben. Met de Equipment Life Cycle-oplossing van Dysel bespaart jouw organisatie tijd en middelen, wordt de voorraad efficiënt beheerd en onderhouden, verhoog je de klanttevredenheid en groeit het bedrijf.

Noor Shaikh is Marketing & Sales Executive in Noord-Amerika bij Dysel en weet alles van de uitdagingen voor equipment dealerships op het gebied van ERP-software.

Share:
Facebook Twitter Linkedin Email

Leave your feedback here!