Hoe compleet is uw ERP-systeem?

30/09/2016 - Philip van Kemenade

Met ERP-software wilt u de productiviteit van uw organisatie verhogen, kosten beheersen en uw klanten optimaal bedienen. Om dat te bewerkstelligen is een ERP-systeem een geïntegreerde automatiseringsoplossing die vrijwel alle processen binnen uw organisatie kan ondersteunen. Een complete oplossing dus. Maar hoe compleet is uw ERP-systeem daadwerkelijk? Uw belangrijke alledaagse processen worden ongetwijfeld ondersteund, maar hoe goed heeft u onderstaande drie zaken geregeld?:

Rapportage & Business Intelligence

Uw ERP-software heeft pas echt waarde wanneer u de informatie die in het systeem is opgeslagen nauwkeurig kunt analyseren en kunt presenteren in managementrapportages. Daar heeft u specifieke functionaliteiten of tools voor nodig. Ook is het van belang dat de wijze waarop de data in het systeem is opgeslagen rapportage en analyse mogelijk (en gemakkelijk) maakt. Organisaties die de concurrentie voor willen blijven erkennen het belang van een investering in analyse- en visualisatietools om belangrijke inzichten uit data te verkrijgen en kiezen voor een modern en krachtig rapportage & BI-platform.

Communicatie met andere partijen

Iedere dag heeft uw bedrijf contact met diverse andere partijen. Denk aan klanten, prospects, leveranciers, fabrikanten en partners. Het efficiënt communiceren en uitwisselen van gegevens met deze partijen kan u veel voordelen bieden. Denk hierbij aan offertes en orders creëren in het systeem en direct verzenden, interfaces met systemen van fabrikanten en leveranciers, en het inzetten van een customer of vendor portal. U bespaart hiermee veel tijd (en geld) en kunt veel sneller en flexibeler opereren als organisatie.

Mobiele toegang

We benaderen ERP-software al lang niet meer enkel op de computer op de zaak. Ook onderweg of thuis, ’s avonds of in het weekend, willen we toegang tot het systeem. De manager bekijkt thuis op de bank KPI’s en rapportages, de verkoper zoekt onderweg klantinformatie op en de buitendienstmonteur kan op locatie de werkorder afhandelen. Mobiele toegang tot het ERP-systeem wordt steeds belangrijker en biedt u (wederom) diverse voordelen.

Faciliteert uw ERP-systeem krachtige rapportage & analyse, efficiënte communicatie met andere partijen en eenvoudige mobiele toegang voor ieder type gebruiker? Dan bent u een paar stappen dichter bij een compleet systeem!

Philip van Kemenade is marketeer bij Dysel en heeft dagelijks contact met eindgebruikers van software.

Share:
Facebook Twitter Linkedin Email

Leave your feedback here!