Let op, bots grijpen de macht!

22/07/2016 - Joan Gaastra

Een bot als collega of zelfs als baas; het klinkt onwerkelijk, maar het gaat toch echt gebeuren. Bots worden in snel tempo belangrijker en zijn steeds beter in staat om taken te verrichten die normaal gesproken door jou en jouw (menselijke) collega’s worden uitgevoerd.

Wat is een bot?

Een bot is software die is ontwikkeld om werkzaamheden die door mensen worden uitgevoerd te automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan het boeken van een hotelreservering of het plannen van een afspraak in je agenda. De bekendste vorm betreft chatbots. Deze vormen een onderdeel van messaging apps en dienen je het gevoel te geven alsof je met een mens aan het chatten bent.

Toepassing in het bedrijfsleven

Met Facebook Messenger kunnen kleding, bloemen of een taxi worden besteld. Maar interessanter is de toepassing van bots in het bedrijfsleven. Bots kunnen werknemers bijstaan in het zo gemakkelijk en efficiënt mogelijk verrichten van werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een IT-bot om gebruikers te ondersteunen bij vragen over het netwerk of hun accountgegevens
  • een HR-bot om vragen van medewerkers over salaris, verlof en arbeidsvoorwaarden te beantwoorden
  • een declaratie-bot die facturen van medewerkers controleert en uitbetaalt

 

Met deze bots op de werkvloer krijgen werknemers een aantal nieuwe collega’s om mee te communiceren. Het verhoogt de productiviteit en slagvaardigheid van de organisatie.

Bots in plaats van apps?

Het aantal apps dat we gebruiken, zowel privé als zakelijk, is de afgelopen jaren in rap tempo toegenomen. Maar is het wel wenselijk om een app te moeten installeren voor iedere business of dienst waarmee je wilt communiceren? En bij iedere app moet je leren omgaan met de navigatie en werking ervan. Het kan veel gemakkelijker. Het gebruik van bots betekent eenvoudig een berichtje sturen, zoals je dit ook naar een vriend doet. Snel en gemakkelijk dus.

Bots krijgen een steeds prominentere rol in ons leven. Zowel privé als in ons werk zullen we de komende jaren steeds vaker met bots te maken krijgen, of we dat nu willen of niet. De juiste inzet van bots biedt ons veel voordelen. Sneller over informatie beschikken, gemakkelijker communiceren en efficiënter kunnen werken.

Joan Gaastra heeft als Product Owner het stuur in handen bij Dysel. Hij bepaalt welke functionaliteit wordt ontwikkeld en waar de prioriteiten liggen. 

Share:
Facebook Twitter Linkedin Email

Leave your feedback here!